De gehuldigde kampioenen van 
duivensportvereniging  Fleanwille uit Burgum.
De gehuldigde kampioenen van duivensportvereniging Fleanwille uit Burgum. Foto: Ingezonden

Postduivenclub Fleanwille huldigt kampioenen

BURGUM - In het clubhuis van Postduivenvereniging Fleanwille uit Burgum werden vrijdag de kampioenen over het vliegseizoen 2019 in het zonnetje gezet.

Na een korte terugblik over het afgelopen seizoen, kon voorzitter Henk Zijlstra namens het bestuur de kampioenen in de bloemetjes zetten. Dit jaar was er duidelijk sprake van een top drie. Dit geldt dan zowel voor de onaangewezen kampioenen (beste hokprestatie) als de aangewezen kampioenen (voor iedere vlucht aanwijzen welke duiven prijs vliegen).

Onaangewezen kampioen: 1. Douwe en Peter Soepboer. 2. Jan Hopman. 3. Pieter en Jelle Atema.
Aangewezen kampioen: 1. Douwe en Peter Soepboer. 2. Jan Hopman. 3. Pieter en Jelle Atema.

Ook de beste duiven op de verschillende tours waren van deze liefhebbers. Zo hadden Douwe en Peter Soepboer de beste duif op de lange afstand (fond) en ook de beste jonge duif. Pieter en Jelle Atema hadden de beste duiven op de overige tours, zoals de beste duif op de korte afstand (vitesse), de beste op de middellange afstand (midfond) en de beste op de navluchten (natour). Bovendien hadden Pieter en Jelle de beste duiven oud en jong (asduiven) die over alle vluchten gerekend het beste hebben gepresteerd. Op de foto alle prijswinnaars over het seizoen 2019. Zittend van links naar rechts: Wietse van der Horn, Baukje van der Horn, Jan Hopman. Staand van links naar rechts: Hendrik Kooistra, Enno Kaspersma, Jelle Atema, John Ament, Douwe Soepboer en Peter Soepboer (Pieter Atema ontbreekt).