Weer veel goals bij winnend ONT

OPEINDE - Wie doelpunten wil zien moet naar voetbalclub ONT uit Opeinde. Wat te denken van uitslagen als 2-4 en twee keer 3-3. Aan dat rijtje werd zaterdag een 5-3 overwinning tegen SV Haulerwijk (SVH) toegevoegd. Een welkome overwinning die aansluiting gaf bij de brede middenmoot in de derde klasse B.

"Gaat ONT weer eens winnen" kopte de voorbeschouwing op deze wedstrijd. Als je dan na twee minuten op een 0-1 achterstand komt door een benutte strafschop, is de gedachte aan een overwinning even weg.

Maar ONT trok de stand snel gelijk door een doelpunt van Jurjen Veenstra na een fraaie pass van Albert Wijma. Voor rust liet ONT prima voetbal zien en dat leidde tot een 4-1 ruststand door doelpunten van Dennis Bakker, Dion Smits en Freerk Veenstra.

Na rust gooide SVH alle voetbal overboord om opportunisme aan boord te nemen. En toen één minuut na rust SVH de 4-2 aantekende, gloorde er zelfs weer hoop bij SVH. Dat ebde weer wat weg toen vijf minuten na die treffer ONT een vijfde treffer scoorde. Bakker benutte een strafschop.

ONT liet nog een derde tegentreffer toe, maar daar bleef het bij.