Jessie Prijs van Drachtster Boys passeert de keepster van Drs. Vijfje.
Jessie Prijs van Drachtster Boys passeert de keepster van Drs. Vijfje. Foto: Tibbesma Fotografie

Zaalvoetbalvrouwen op schema voor play-offs

GR0NINGEN - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping wonnen vrijdagavond van Drs. Vijfje uit Groningen. Het is een traditie van studentenvereniging Drs. Vijfje om tweemaal per seizoen een thuisspeelavond te organiseren waarbij heren 1 en vrouwen 1 thuis spelen.

De vrouwen uit Drachten scoorden al in de vijfde minuut van de wedstrijd de 0-1 door Jessie Prijs. En alsof dat niet genoeg was, kwam door een één-twee tussen Rianne Mulder en Esther van Toledo de 0-2 op het scorebord door Van Toledo. Natuurlijk was ook Drs. Vijfje af en toe gevaarlijk, maar dit leidde niet tot echte kansen. In de tweede helft kwamen de studenten getergd uit de kleedkamer en zetten ze veel meer druk naar voren, maar Lisanne Kempe scoorde 0-3 voor de Boys.

Een handsbal net buiten de cirkel van keepster Anna Reitsma werd daarna gewaardeerd door de scheidsrechter met geel en een penalty (1-3). Later werd het 2-3. Vervolgens kwam het Jessie Prijs-momentje die een pass van Esther van Toledo op waarde inschatte en hard en hoog in de hoek binnen knalde: 2-4. Het eindschot was voor Drs. Vijfje-speelster Tessa Peters die balverlies afstrafte en de bal hoog in het doel van Anna Reitsma schoot: 3-4. Drachtster Boys/HR Piping ligt op schema voor plaatsing voor de play-offs en staat nu op een gedeelde tweede plek met Reiger Boys/Woest. Team Alkmaar/Sportstarts met oud-speelster Lotte Donath staat momenteel eerste en Feyenoord Futsal vierde.

Bekeren tegen clubgenoten

Vrijdagavond wordt er voor de beker thuis gespeeld in de Snij Noordhal in Drachten tegen de clubgenoten van Vrouwen 2 vanaf 20.30 uur. In de landelijke KNVB-beker zitten zij samen met Exstudiantes Zwolle 1 in dezelfde poule. Vrijdag 29 november is de return.