De acrogymnasten van de Acro Academy presteerden goed in Israël.
De acrogymnasten van de Acro Academy presteerden goed in Israël. Foto: Ingezonden

Acrogymnasten bij Europese top

HOLON - De acrogymnasten Amber Bosma uit Drachten, Famke van Wieren uit Drachten en Yanouk Visser uit Boornbergum zijn terug in Nederland na een zeer succesvolle deelname aan de Europese Kampioenschappen Acrogym in Israël.

In tegenstelling tot hun jongere clubgenoten die eind oktober al hun Europees kampioenschap draaiden en slechts één totaalfinale konden behalen, kon de leeftijdscategorie Junioren, waarin dit trio uitkwam, zich kwalificeren voor in totaal drie finales: een balans-, een tempo- en een combinatie-finale.

Daarvoor moest dan wel voor elke oefening een plaats in het klassement bij de beste acht teams van Europa bereikt worden.

Kwalificatie voor finales

Het lukte het trio van topsportstichting Acro Academy Noord-Nederland om zich met schitterende oefeningen voor alle drie deze finales te kwalificeren en daarmee een prachtige aansluiting bij de Europese top te maken.

Voor 'tempo' werd een zesde plaats bereikt in de finale, voor 'balans' een zevende en in de grote combinatiefinale wist het trio ook zevende van Europa te worden.

Een prestatie van formaat voor de dames, voor wie het een fantastische afsluiting van hun actieve acro-carrière betekende.