FC Burgum (oranje-blauwe tenues) pakte in Dokkum de eerste
periodetitel.
FC Burgum (oranje-blauwe tenues) pakte in Dokkum de eerste periodetitel. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest nipt van koploper

DOKKUM - Eén doelpunt in de beginfase bleek beslissend in de competitietopper tussen Be Quick Dokkum en FC Burgum. Al in de zevende minuut kwam de fusieclub uit Burgum op voorsprong. Het team van trainer Henk Konings (even terug in Dokkum na zes jaar Be Quick) trok de minieme voorsprong geroutineerd over de streep, bleef daarmee koploper en pakte ook de eerste periodetitel.

FC Burgum ging voortvarend van start en had eerst een duidelijk overwicht. Vooral de sterke en balvaardige rechterspits Harmen Vlietstra leverde dreiging. Al in de zevende minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. In de Be Quick-defensie werd de bal onvoldoende weggewerkt en Fedde Durk Kingma profiteerde optimaal: 0-1.

Na ongeveer een kwartier kwam Be Quick veel beter in de wedstrijd. FC Burgum moest terug en de Dokkumers kregen twee prachtige kansen op de gelijkmaker. Be Quick had in die fase het betere van het spel, maar vergat de gelijkmaker te scoren. De gasten werden dreigend met een goed schot van de vrij komende Cor Pieter Pander, maar keeper Eelke Kooistra redde fraai. Op slag van rust maakte Be Quick-speler Aron Beintema een inschattingsfout, maar hij wist zijn verdedigende misser weer goed te maken met een fabelachtige reactie op de doellijn, zodat de rust aanbrak met 0-1. Daarna waren er weinig hoogtepunten. FC Burgum leunde geroutineerd op de voorsprong, terwijl Be Quick het meeste balbezit had. Beide defensies gaven vrijwel niets weg. Konings en zijn team keerden met de winst én de periodetitel huiswaarts.