Het mannenkoor Albatros heeft een 
gevarieerd repertoire.
Het mannenkoor Albatros heeft een gevarieerd repertoire. Foto: Ingezonden

Looft den Heer met brassband en koor

GARYP - De Christelijke Muziekvereniging Looft den Heer, Brassband De Bazuin én het Christelijke Groninger Mannenkoor Albatros treden op 16 november op in de Andreastsjerke in Garyp.

Het repertoire van het mannenkoor is uiteenlopend en attractief. Eén van de belangrijkste onderdelen is nog steeds de kerkmuziek: gezangen en psalmen uit de liturgie van de Russisch-Orthodoxe kerk, westerse religieuze muziek en negrospirituals.

Een ander belangrijk onderdeel wordt gevormd door de Russische volks- en soldatenliederen. Ook wordt regelmatig gezongen in de Groninger streektaal. Het koor staat onder leiding van pianist Cas Straatman. Gertie Bruin doet de begeleiding op de accordeon.

Presentatie Klaas Jansma

Het belooft een geweldige avond te worden met dit ruim vijftig leden tellende koor in samenwerking met de vijftig leden tellende samenwerkende brassband. De presentatie is in handen van Gariper Klaas Jansma.

Het non-stop concert begint om 20.00 uur. Vooraf is er inloop, waar u bakje koffie kunt nuttigen.

De toegang is wederom zoals u al een beetje van Muziekvereniging Looft den Heer bent gewend gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang.
Na afloop is Mienskipscentrum It Geahûs geopend.