Ervaar techniek bij Techniek Tastbaar

DRACHTEN - Kom vrijdag 15 november techniek ervaren bij Techniek Tastbaar in Drachten. Het aantal vacatures in de techniek stijgt. Toch blijkt het erg lastig voor bedrijven om goede technische mensen te vinden. Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en kiezen te weinig voor een technische opleiding.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee en een biologisch zuivelbedrijf of bijvoorbeeld het ziekenhuis: techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris. Op vrijdag 15 november wordt bij de (oude) Sluisfabriek in Drachten een groot evenement georganiseerd waarbij de technische ondernemers uit de regio laten zien wie ze zijn en wat ze doen. De leerlingen kunnen techniek zelf ervaren.

De deelnemende bedrijven komen uit verschillende branches en geven hiermee een breed beeld van de mogelijkheden in de techniek, zoals installatietechniek, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, waterschap, tweewielers, aandrijftechniek, gevelbouw, scheepsbouw, woningbouw en techniek in de zorg. De bedrijven komen dus letterlijk naar de leerlingen toe. Uiteraard zijn ouders en leerkrachten ook van harte welkom.

Vrijdag 15 november van 14.00 uur tot 21.00 uur op Tussendiepen 6 in Drachten.