Meisjes van VV Kollum in de raadszaal. Aan het woord VVD-raadslid Anton van der Aar.
Meisjes van VV Kollum in de raadszaal. Aan het woord VVD-raadslid Anton van der Aar. Foto: Actief Media

"VV Kollum krijgt kunstgras"

KOLLUM - De voetbalmeisjes onder 19 jaar van VV Kollum moesten donderdagavond een paar uur geduld uitoefenen in de raadszaal in Kollum, in plaats van te trainen. Daarna konden ze applaudiseren: de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân keurde unaniem het beschikbaar stellen van geld voor een nieuw kunstgrasveld goed.

Al vanaf 2013 was het bestuur van VV Kollum over kunstgras in gesprek met de gemeente (toen nog Kollumerland), omdat de huidige (trainings)veldcapaciteit onvoldoende is. "Dat komt mei omdat de lêste jierren dat fjild winterdeis ûnbespylber is omdat it te wiet wurdt", vertelt elftalleider en sponsor Sijpersma. "De iennichste oplossing is in keunstgersfjild." Hij hoopt dat het een milieuverantwoord kunstgrasveld wordt, "dus leafst net mei korrels dy't letter de boaiem fersmoargje."

Het bestuur van VV Kollum meldt "enorm blij" te zijn met het besluit van de gemeente. "Er waren op voorhand al afspraken gemaakt met omliggende verenigingen over het medegebruik van het kunstgrasveld, dus ook voor De Lauwers, Friese Boys en WTOC is dit een welkom besluit." Gestreefd wordt naar een spoedige aanbesteding en aanleg in 2020, aldus VV Kollum.