De Sint kreeg veel bekijks op een eerdere intocht in 
Surhuisterveen.
De Sint kreeg veel bekijks op een eerdere intocht in Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Sinterklaas Surhuisterveen en Oentsjerk

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 16 november is het weer zover. Sinterklaas met al zijn zwarte Pieten komt weer aan in de haven in Surhuisterveen. En de goedheiligman zou het geweldig vinden als hij weer door een grote kinderschare wordt opgewacht.

Sint komt met zijn grote gevolg om precies 14.00 uur aan in de Feanster haven. Daarna gezellig in een lange stoet naar het centrum en daar gaat het feest pas echt los. Op het grote discopodium in het centrum gaan de beentjes bij de Pieten en misschien ook wel van Sinterklaas even van de vloer. Sinterklaas en zijn zwarte Pieten hebben weer allemaal lekkers en vooral een heel goed zin bij zich. In het centrum worden alle kinderen getrakteerd op heerlijke pepernoten. Sint gaat weer vele handjes schudden en een foto of selfie maken is ook heel goed mogelijk. Aan het eind van de middag gaat de pakjestent open en mogen alle kinderen een cadeautje afhalen. Tussen vier uur en half vijf moet Sinterklaas en zijn zwarte Pieten gevolg weer vertrekken.

Op zaterdag 23 en 30 november komt Sinterklaas nog een keer langs in het gezellige Surhuisterveen. Wat er dan allemaal op het programma staat lezen jullie in een volgende editie van deze krant.

Sinterklaas intocht Oentsjerk

OENTSJERK - Op 23 november komt de goedheiligman samen met zijn Pieten weer aan in Oentsjerk. Net als vorig jaar maakt hij zijn opwachting bij Heemstrastate in Oentsjerk. Het intochtsfeest vindt plaats in de Stateseal in Heemstrastate en begint om 14.30 uur. De Sint hoopt op veel belangstelling van alle kinderen (en ouders, opa's en oma's) van Oentsjerk.