Jeroen Louwsma geeft  als privé lease-adviseur bij Friesland Lease eerlijk advies.
Jeroen Louwsma geeft als privé lease-adviseur bij Friesland Lease eerlijk advies. Foto: Actief Media

Bij Friesland Lease in Drachten leasen particulieren een auto

DRACHTEN - Friesland Lease in Drachten biedt leasecontracten aan voor ondernemers én particulieren. "Privé Lease neemt sinds de introductie in 2015 een enorme vlucht", vertelt Jeroen Louwsma, Privé Leaseadviseur bij Friesland Lease.

Steeds meer particulieren zien de voordelen van leasen ten opzichte van zelf aanschaffen."De ING maakte in 2015 prognoses waarin werd voorspeld dat er in 2020 in heel Nederland 150.000 privé-leasecontracten zouden zijn afgesloten. Dat aantal was vorig jaar al bereikt," vertelt Louwsma.

Zorgeloos en zeker

Wie gebruik maakt van een lease-auto, betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Dat is inclusief wegenbelasting, All-Risk verzekering, Schade Verzekering Inzittenden (SVI), Rechtsbijstand, Pechhulp en vervangend vervoer na 24 uur in Europa.

"Leasen geeft mensen zekerheid en zorgeloosheid. Als je een auto least, weet je precies wat hij kost. Je komt niet voor onverwachtse reparatiekosten te staan, ook niet bij schade. Alleen de brandstofkosten komen er nog bij."

Fijne aanvullende voorwaarden

Friesland Lease onderscheidt zich op de markt van privé lease met goede aanvullende voorwaarden. "Onze leasecontracten voldoen aan de eisen van Stichting Keurmerk Private Lease, en daarnaast zijn onze aanvullende voorwaarden heel scherp", vertelt Jeroen Louwsma. "Dat zie je aan de verzekeringen die bij ons inclusief zijn, maar ook aan het vervangend vervoer binnen 24 uur. Voor het keurmerk is 72 uur voldoende. Ook hanteren wij een lager dan gebruikelijk eigen risico. Bij Friesland Lease is dit een vast bedrag van slechts € 300,- per schadegeval. Bij ruitschade is het € 150,-."

Matrix maakt kostenbewust

Bijzonder van Friesland Lease is de matrix die klanten ontvangen bij hun leasecontract. Hiermee rekenen zij snel uit wat voordeliger is: buiten het leasecontract gereden kilometers apart afrekenen of het leasecontract (kosteloos) aanpassen." Een leasecontract wordt afgesloten voor 48 of 60 maanden en voor een bepaald aantal kilometers. Het kan zijn dat je levenssituatie verandert en dat je meer of juist minder gaat rijden in de loop der tijd. "Men kan het contract altijd laten aanpassen. Wel met terugwerkende kracht, dus het contract wordt aangepast en het verschil in kosten berekend vanaf de startdatum."

Transparant met informatie

De Drachtster leasemaatschappij is altijd transparant. De klant wordt duidelijk geïnformeerd over het feit dat een contract tussentijds niet opzegbaar is, behalve bij overlijden. Soms is het mogelijk bij echtscheiding en verlies van werk. "Omdat je met een leasecontract een financiële verplichting aangaat voor langere tijd, vinden wij juiste voorlichting belangrijk", zegt Jeroen Louwsma. "Als hier een jong stel komt, vraag ik goed door naar hun levenssituatie. Een leasecontract kan gevolgen hebben voor het afsluiten van een hypotheek. Bovendien is het voor jonge stellen onwaarschijnlijk dat hun levenssituatie vier jaar onveranderd blijft. Dat is een risico. Daarover informeren wij eerlijk."

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

De persoonlijke aandacht voor een klant heeft anderzijds tot gevolg, dat klanten die in eerste instantie niet-kredietwaardig lijken, dat bij nader inzien misschien toch kunnen zijn. "Keurmerk Private Lease eist een kredietcheck. De onafhankelijke organisatie EDR Creditservices doet dat voor Friesland Lease. Wat is je levenssituatie, wat je inkomen, wat je vaste lasten? Na terugkoppeling kijken wij naar de motivatie van EDR, vooral als zij een negatief advies geven. In gesprek met de klant, kan blijken dat met een paar aanpassingen toch een contract kan worden afgesloten."

Jeroen Louwsma let er op of de lease-auto die een klant op het oog heeft, leverbaar is. "Wij werken samen met diverse autobedrijven, dus meestal lukt het wel. We zijn echter altijd alert want we begrijpen dat je geen leasecontract wilt ondertekenen en daarna een half jaar moet wachten op je auto."

Iets voor jou? Maak een afspraak

Is Private Lease iets voor jou? Kijk op de website voor een aantal voorbeelden. "Via onze site bieden we snel leverbare, goed geprijsde lease-auto's aan, maar eigenlijk kun je iedere auto via ons leasen. Wij werken samen met dealers van alle automerken. Kom langs en bespreek de mogelijkheden."

Friesland Lease | Jeroen Louwsma,
Privé Leaseadviseur | 0512 - 748292 |
www.frieslandlease.nl/prive