Laurence Jones Band uit de UK is de hoofdact van het Bluesfestival.
Laurence Jones Band uit de UK is de hoofdact van het Bluesfestival. Foto: BLACKHAM

4e editie Bluesfestival in De Harmonie

LEEUWARDEN - Het Bluesfestival is tegenwoordig niet meer weg te denken uit De Harmonie. Op vrijdag 15 november is het alweer tijd voor de vierde editie! De hoofdact van het Bluesfestival is de Laurence Jones Band uit de UK. Naast Jones zullen onder andere Palace of the Queen, de twaalfkoppige bluesrock/roots/soul-band uit Friesland, Boaz + Band uit Harlingen, Electric Hollers, Sietze Bouma trio en Weima & van der Werf Bluesproject optreden. Het wordt een bluesavond die je niet wilt missen.

Laurence Jones is in 2016 door de Britse blues award bekroont tot beste gitarist en toert met zijn band de hele wereld over. Deze singer-songwriter wordt ook wel de 'toekomst van de blues' genoemd. Natuurlijk zingt Laurence bekende evergreens, maar hij zal zeker ook songs van zijn nieuwste album 'The Truth' laten horen!
Daarnaast zal 'Palace of the Queen' het podium van De Harmonie betreden. De 12-koppige bluesrock/roots/soul band uit Friesland bestaat uit gerenommeerde muzikanten. Het repertoire bestaat uit nummers van Kenny Wayne Shepherd Jonny Lang, Chicago, Tedeschi Trucks Band en Eric Clapton. Om even in de Friese roots te blijven treedt ook 'Boaz en band' uit Harlingen op. Boaz is met zijn 17 jaar het jongste talent van de avond, maar dit maakt hem zeker niet de minste. Blues en country staan centraal, met af en toe uitstapjes naar andere stijlen maar altijd ongepolijst, rauw en eerlijk!

Verder zullen 'Electric Hollers', 'Sietze Bouma trio' en 'Weima & van der Werf Bluesproject' voorbij komen. Er is een afterparty in Café Scooters met de band '10.000 volt'.

Voor meer info/tickets kijk op harmonie.nl.