Gebak bij de opening van PlusPunt, dagbesteding voor ouderen in Drachten.
Gebak bij de opening van PlusPunt, dagbesteding voor ouderen in Drachten. Foto: Ingezonden

PlusPunt, dagbesteding voor ouderen

DRACHTEN - ZuidOostZorg, MindUp en Van Andel Ouderenpsychiatrie openen PlusPunt. Op vrijdag 1 november vond de officiële opening plaats van PlusPunt in Drachten. PlusPunt is een nieuwe dagbesteding voor ouderen die te maken hebben met psychiatrische uitdagingen.

ZuidOostZorg, MindUp en Van Andel Ouderenpsychiatrie werken samen om voor deze vaak vergeten groep een toegankelijke dagvoorziening te creëren. Om deze groep een plek te bieden waar ze hun dag veilig en zinvol kunnen besteden hebben de drie initiatiefnemers hun krachten gebundeld.

Het resultaat is PlusPunt: een nieuwe vorm van dagbesteding, speciaal ontwikkeld voor ouderen met psychiatrische uitdagingen. PlusPunt biedt een aanbod op maat, gericht op contact en plezierige activiteiten, zoals bewegen, muziek maken of koken. "PlusPunt gaat uit van een positieve benadering", stelt Inez Overwijk, beleidsadviseur WMO bij ZuidOostZorg. "Met PlusPunt is er nu in Drachten een plek waar ouderen met psychiatrische uitdagingen elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen ze samen een ontspannen, zinvolle tijd beleven. Bezoekers worden uitgenodigd om daarin zelf het voortouw te nemen, maar er zijn begeleiders en vrijwilligers aanwezig die daarbij ondersteunen".

PlusPunt, speciaal voor ouderen met psychiatrische uitdagingen, is gevestigd aan de Burgemeester Wuiteweg 140 in Drachten, achter Sûnenz. De dagbesteding is iedere woensdag en vrijdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer info kunnen geïnteresseerden terecht op www.zuidoostzorg.nl/pluspunt.