DGC behaalde 14 bekers en tickets voor alle D-teams voor het Fries kampioenschap.
DGC behaalde 14 bekers en tickets voor alle D-teams voor het Fries kampioenschap. Foto: Ingezonden

Bekers voor DGC en tickets voor FK

NIEUWEHORNE - DGC uit Drachten deed met elf teams mee aan de springwedstrijden van Zuid-Friesland in Nieuwehorne.

Jongens en meisjes in niveau D en E sprongen op vier verschillende toestellen om te proberen bekers in de wacht te slepen. In het ochtendprogramma stond voor vier teams het E-niveau op het programma. Voor de jongste meiden was er dit keer geen beker weggelegd, maar de meisjes in het juniorenteam wisten wel twee keer goud en een bronzen bekers te winnen. De heren jeugd deden zowel in het E- als het D-niveau mee in de ochtendwedstrijd. Door de heren jeugd E zijn er drie bekers gewonnen. In heren jeugd D waren er ook drie bekers te verdelen. Deze heren namen ook tweemaal de eerste en de tweede prijs mee naar huis.

De meiden van DGC namen met vijf teams deel aan het D-niveau. In de categorie jeugd werd er een beker gewonnen op het toestel trampoline-kast. Álle teams van de jeugd en junioren hebben zich geplaatst voor het Friese kampioenschap op 16 november. Voor de senioren was het een bijzondere wedstrijd. De meiden waren alleen in de competitie en wonnen ook overal een beker (dus vier keer), maar het doel voor deze groep is: meedoen met het FK en dan proberen de scores te verbeteren.
Op de foto achter: Yasmijn Epema, Adiana Kameri, Jasmijn van der Kooi. Voor: Sterre Westra, Amber Hoekstra en Fride Jansma.