Daphne de Jong, twee goals voor zaalvoetbalvrouwen.
Daphne de Jong, twee goals voor zaalvoetbalvrouwen. Foto: @DFTda1

Zaalvoetbaltalent Daphne de Jong

DRACHTEN - Het is een goede gewoonte bij Drachtster Boys om talenten die spelen in het derde zaalvoetbalteam de kans te geven mee te trainen met het eerste team. Zo ook Daphne de Jong.

Met deze trainingen bij Drachtster Boys/HR Piping 1 heeft zij zich uitstekend ontwikkeld. Dat leidde vrijdag tot twee doelpunten. Al in de derde minuut reageerde zij adequaat op een schot van Jessie Prijs dat de keepster van Os Lusitanos slecht verwerkte. Daphne schoot laag in de hoek de 0-1 binnen. Nog in de eerste helft maakte ze haar tweede doelpunt. In de elfde minuut nam Simone Hofer razendsnel een intrap en bracht daarmee De Jong in scoringspositie: 0-2. Tegenstander Os Lusitanos creƫerde mogelijkheden, maar een goed keepende Anna Reitsma zorgde er voor dat de 0-2 mee de rust in ging. Daarna bepaalde Esther van Toledo de eindstand op 0-3.