KFF Beetsterzwaag was goed vertegenwoordigd op het turntoernooi.
KFF Beetsterzwaag was goed vertegenwoordigd op het turntoernooi. Foto: Angelien ten Hoor.

Twaalf gouden medailles voor turners KFF

LEEUWARDEN - Zaterdag 2 november werd de eerste wedstrijd gehouden voor turners en turnsters van KFF Beetsterzwaag.

Er deden uiteindelijk 23 turners mee, een ongekend hoog aantal. De wedstrijd werd georganiseerd samen met SGC Stiens en V en K in Leeuwarden. Een kleine honderd deelnemers streed om eremetaal, iedereen in zijn eigen klasse en niveau.

Voor de absolute beginners werd er geturnd in fun 3. En zo kon je fun 2 en fun 1 doen. Voor de meisjes was het tevens een try-out van het turnseizoen dat op 30 november van start gaat. In de eerste ronde ging het goud naar Marja Botma, Bente Pasmans, Rosalie Schaap, Sverre Brendeke, Nora Yesil en Bas Hellinga.

Een zilveren medaille werd gescoord door Siegrid Hepkema en Isabel Riemersma. In de tweede ronde ging het goud naar Mara Venema, Joske van Os, Nynke van der Meulen, Esther Holtrop en Ilsa Nijhuis. Zilver was er voor Eliene de Boer en Anjuli Sherstah.

Deze groep was duidelijk wat ouder en turnde daardoor wat zekerder. De opvallend goeie sprong van Mara viel op en deze ronde had uitstekende rekstokoefeningen. Joske kreeg zelfs een 9,6 hierop.

Bij de zevenjarigen werd Irsa Schotanus tweede en Amayah Hendrikse, Sofia Sluter en Sterre Ypma kregen de vierde plaats. Nagham Dahan turnde een heel stabiele wedstrijd en werd netjes tweede. Tamara Ypma en Laura Groen turnden niveau 7 en het zilver ging naar starter Tamara, het goud naar routinier Laura.

Op de foto Eliene de Boer, Mara Venema, Ilsa Nijhuis, Karin Willems (trainster), Joske van Os, Esther Holtrop, Nynke van der Meulen en Anjuli Hrestha.