Sterk Kollum bindt SC Joure aan de zegekar: 1-5

JOURE - Na de winst in de slotfase vorige week in de thuiswedstrijd tegen VVI, wachtte de Kollumers wederom een mooie uitdaging, in Joure tegen de afgelopen weken goed presterende thuisclub. VV Kollum bleek zich goed voorbereid te hebben en boekte na een attractieve wedstrijd een klinkende 1-5 zege.

Kollum kwam met 0-1 voor. Een prima steekpass van Johan Schat op Marinus Hoekstra zette laatstgenoemde vanaf rechts oog in oog met de keeper van Joure. Dit keer faalde Hoekstra niet en schoof hij beheerst de 0-1 binnen. Een mooie opsteker voor de bezoekende club.

Naarmate de eerste helft vorderde nam het vertrouwen dan ook toe en trokken de oranjehemden van Kollum gestaag de wedstrijd naar zich toe. Toch bleven de Jousters gevaarlijk via met name Jelte ter Heide en Jean Pierre N 'Gouan.

Niettemin moest de doelman van Joure tien minuten voor het rustsignaal capituleren. Een spervuur van de Kollumer aanvalslinie werd Joure uiteindelijk te machtig. Bij de derde poging op rij was de doelman kansloos. Beheerst werd de bal door Thieme Brandsma binnengekopt: 0-2. Met deze, voor de gasten, prima tussenstand kwam een einde aan een enerverende eerste helft.

In de tweede helft scoorden Gerard van Zonneveld, Joop Pijnacker en Thieme Brandsma. Daarna deed Joure nog iets terug: 1-5.