SC Veenwouden toont veerkracht tegen VVI

IDSKENHUIZEN - In een aantrekkelijk duel toonde SC Veenwouden in Idskenhuizen veerkracht door zaterdag in de tweede helft een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning.

Vanwege het overlijden van oud-vrijwilliger en trouw SCV-supporter Harm de Boer werd er voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Beide teams gingen vervolgens vol voor de winst. Dat zorgde voor een spectaculair duel, waarin het kansen regende. Het betere voetbal kwam na rust van de gasten, al was het oppassen voor de counters van VVI. Dat SCV uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging, was verdiend, al had ook de thuisclub gezien de strijdlust wellicht een punt verdiend. In de vijfentachtigste minuut greep SCV zowaar ook nog de volle buit toen Sybrand de Graaf Arjen Haringsma op de rand van de zestien aanspeelde. Arjen draaide knap weg van zijn tegenstander en liet doelman Zandstra daarna kansloos met een strak schot in de hoek: 3-4.