De gehuldigde kampioenen van de duivensport van Rayon de Wâlden.
De gehuldigde kampioenen van de duivensport van Rayon de Wâlden. Foto: Henk Storm

Huldiging kampioenen duivenliefhebbers

KOOTSTERTILLE - Op vrijdag 18 oktober werd de jaarlijkse feestavond en kampioenenhuldiging gehouden van de duivenliefhebbers van Rayon de Wâlden.

Vele Friese duivenliefhebbers wonen in dit gebied en elk jaar is de strijd hevig om de verschillende te winnen titels. De Friese duiven sport staat op een hoog niveau en doet ook elk jaar mee om de kampioenschappen op nationaal niveau. Er waren rond de zestig liefhebbers aanwezig in het Tillehûs in Kootstertille. Na de opening volgde een kleine terugblik op het vliegseizoen 2019. Daarna kon met het uitreiken van alle verschillende prijzen en kampioenschappen worden begonnen.

Het hoogtepunt van de avond is altijd de huldiging van de generale kampioenen. Dit zijn de beste tien duivenliefhebbers in het totaalklassement over het gehele seizoen 2019. De eerste drie in 2019 waren: J.&S. Broos, Tj. en A. Bosma, J.D. Poortvliet. De verenigingskampioen van 2019 werd P.V. de Adelaar uit Harkema. Naarmate de avond vorderde, werden de vele prijzen zoals geldprijzen, bekers, vleesprijzen en levensmiddelenpakketten door de liefhebbers in ontvangst genomen. De verkoop van bonnen voor jonge duiven voor 2020 levert altijd een aardig bedrag op. Dit wordt dan in 2020 weer ingezet om de gratis prijzen te vervliegen. Op de foto staan de generalen van Rayon de Wâlden 2019. Staand achter v.l.n.r. : Tj. Bosma, A. Bosma, J. Broos, S. Broos, K. Rekker, R. Fokkinga en W. Hoekstra.
Gehurkt voor v.l.n.r. : J. Poortvliet, R. Wijnstra, F. van der Meer, J. Hamstra en S. Fokkinga.