Basketbal Penta

PATERSWOLDE - De dames basketballers van Penta uit Drachten startten zaterdag sterk tegen Exercitia in Paterswolde. Onder aanvoering van Inge Meijer en Bianca Jousma, maakte Penta het krachtsverschil meteen duidelijk: 2-13 na 6 minuten spelen.

Fanatiek spel van de Drachters leverde een riante 4-21 voorsprong op na een kwart. Het tweede kwart was wat rommelig. In plaats van snel werd er gehaast gespeeld, en onzorgvuldig gepasst. Ilonka Debets besloot met een driepunter in de laatste seconde: 16-37. De tweede helft werd solide uitgespeeld. Esther van der Sluis en Mirjam Posthuma zorgde voor het slot akkoord: 41-75. Hiermee behoudt Penta de koppositie in de eerste klasse.

De heren van Penta incasseerden in Heerenveen hun eerste nederlaag. De verdediging stond goed, maar aanvallend werd er veel gemist. Naast uitblinker Martijn Wielinga (topscorer met 39 punten), kwam alleen routinier Maarten Rijken met 13 punten in de dubbele cijfers. Nadat Martijn Wielinga eind vierde kwart met een 'buzzerbeater' driepunter de stand gelijk trok tot 68-68, kwam Penta in de verlenging tekort. Door de arbitrage vertrokken uiteindelijk zeven Penta-spelers met vijf persoonlijke fouten naar de kant, waardoor de Drachtsters de wedstrijd met twee man moesten uitspelen. Eindstand 85-80.