´t Fean'58 (blauw-witte tenues) ging met drie punten naar huis in De
Westereen.
´t Fean'58 (blauw-witte tenues) ging met drie punten naar huis in De Westereen. Foto: Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde lijdt vijfde nederlaag op rij

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde heeft zaterdag de vijfde nederlaag op rij geleden. It Fean '58 was met 1-3 te sterk op sportpark De Wieken.

Dat het momenteel bij de Westereenders niet lekker draait is een understatement. Afgelopen zaterdag liepen ze na een dikke vijf minuten alweer achter de feiten aan. Erwin Tabak won bij de middenlijn het duel van Robin Feenstra en kon vervolgens, zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd, richting doelman Marvin Heidstra. Tabak plaatste het leer vervolgens rustig tussen de benen van Heidstra door: 0-1.

Na rust schakelden de mannen uit Surhuisterveen een tandje. Nadat er al een beste kans was gemist, scoorde Jens Hamstra vijf minuten na de thee de tweede. Een simpele intikker voor de Feanster spits, aangezien er in zijn buurt geen Westereender te bekennen was. Diezelfde Hamstra hielp nog een beste kans om zeep, alvorens er met inbrengen van de niet fitte Jan Eisma iets meer schwung in het spel van de thuisclub kwam. Op aangeven van Eisma wist Lieuwe de Roos van dichtbij zelfs de aansluitingstreffer te produceren, maar een slotoffensief kwam nimmer van de grond. Sterker nog: de Feansters hielden de thuisploeg in leven door enkele behoorlijke kansen om zeep te helpen. Toen Lieuwe de Roos vijf minuten voor tijd eigen balverlies wat al te overijverig wilde herstellen, legde arbiter De Wit de bal op de stip, al leek De Roos toch vooral de bal te raken. Jens Hamstra benutte de strafschop en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.