Drachtster Boys (wit-zwart tenue) herstelde zich tegen VV Winsum.
Drachtster Boys (wit-zwart tenue) herstelde zich tegen VV Winsum. Foto: Ingezonden

Overtuiging is terug bij winnend Drachtster Boys

DRACHTEN - Opnieuw een wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, opnieuw winst, opnieuw het bewijs dat Drachtster Boys gewoon bij de top-drie van de eerste klasse E behoort. De overtuigende 3-1 zege op VV Winsum liet zaterdag zien dat de weg naar boven definitief ingeslagen is, maar belangrijker nog: de overtuiging is terug.

Hartverwarmend was de inzet van Drachtster jonkies als Marco Haitjema en Thom Zwart, die er bovenop knalden en hun tegenstanders letterlijk de voet dwars zetten. Oogstrelend waren de acties van Said Hassan en vooral Sicco Bouwer, die regelmatig zijn directe tegenstander in de luren legde en strooide met perfecte passjes. Opvallend was ook de gretigheid van beide buitenspelers Kasper Dekens en Robin Zuidema, die in hun acties niet altijd gelukkig waren, maar hun tegenstanders handen vol werk bezorgden.

Het verdiende loon naar werken kwam in de vijfendertigste minuut. Said Hassan rukte met de bal aan de voet op richting strafschopgebied van VV Winsum, werd niet adequaat afgestopt en haalde furieus uit: 1-0.

Typerend was de drieënveertigste minuut: na een afgeslagen corner van VV Winsum schakelde Drachtster Boys razendsnel over naar de aanval om langdurig, schakelend van links naar rechts, druk uit te oefenen op de verdediging van VV Winsum. Slechts ten koste van een overtreding op Sicco Bouwer kon de aanvalsgolf gestopt worden. De vrije trap die Sicco Bouwer zelf fraai het strafschopgebied inslingerde, werd een prooi voor spits Rob Schokker die fraai de 2-0 binnenkopte. Natuurlijk zette VV Winsum aan het begin van de tweede helft druk om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Daardoor kwam er meer ruimte op het middenveld, waarvan Drachtster Boys dankbaar gebruik maakte. VV Winsum viel dus aan, Drachtster Boys kreeg de kansen, terwijl het zich in verdedigend opzicht stevig weerde.

Dat waardeerde ook het publiek, want regelmatig schaarden de Drachtster Boys-supporters zich met hartstochtelijke toejuichingen achter de thuisploeg. De 3-0 kon niet uitblijven, en het was uitgerekend de snelle Robin Zuidema, die eindelijk zijn hunkering naar een doelpunt beloond zag met een fraaie treffer, na een handig één-tweetje met Sicco Bouwer. VV Winsum gaf echter niet op en bleef jagen op een tegendoelpunt. Dat kwam er ook, toen Dennis Hoekstra een bal verkeerd raakte en zo onbedoeld de bal voor de voeten van de snelle Wouter Bloem deponeerde. Hij omspeelde de Drachtster doelman Jouke Bosje, die vervolgens alleen maar ten koste van een overtreding (en geel) Wouter Bloem van een doelpunt kon afhouden. De strafschop werd benut door Rogier Krohne, die er echter wel twee keer over moest doen om de bal tegen de touwen te werken: 3-1.