De kleur Tranquil Dawn™ is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in.
De kleur Tranquil Dawn™ is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in. Foto: Flexa

Tranquil Dawn™ Kleur van het Jaar 2020

SASSENHEIM - Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Tranquil Dawn™ tot de Kleur van het Jaar 2020 uitgeroepen. Het onderzoek toont dat we zoeken naar het antwoord op de vraag 'Wat maakt ons menselijk?'. Alledaagse zaken worden opnieuw bekeken en de horizon wordt verbreed.

De ontwakende horizon is een inspiratiebron geweest voor het kiezen van de kleur Tranquil Dawn™. Het is een zachte lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. De kleur straalt kalmte en helderheid uit in het interieur en brengt balans. De Kleur van het Jaar is perfect te combineren met elke andere kleur. Tranquil Dawn™ wordt binnen Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Nog meer dan in 2019 is er in 2020 behoefte aan licht en duidelijkheid in ons leven. Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa: "Er is behoefte aan positieve connecties en relaties in de 'echte' wereld. Terwijl de wereld juist meer en meer gedigitaliseerd en oppervlakkiger wordt. Wat maakt ons nu
écht menselijk? Dit alles vertaalt zich naar een interieur waar we kunnen reflecteren, waar we kunnen zorgen, onze creativiteit vrij spel geven en waar we ons omringen met de natuur. In 2020 geven we ons thuis een menselijk gevoel."

Tranquil Dawn™ is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur past zich aan afhankelijk waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in Tranquil Dawn™. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit.