Swinging Hurdegaryp in It Maskelyn

HURDEGARYP - Op 9 november wordt in MFC It Maskelyn voor de tweede keer Swinging Hurdegaryp gehouden. Er wordt dit jaar gewerkt met Frieslands' meest bekende band De Kast als headliner. Maar liefst twee keer drie kwartier kunt u genieten van deze legendarische band.

Anno nu schrijven de muzikanten van De Kast nog altijd aan nieuw materiaal en doen ze een selectief aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen. Grote belangstelling is er altijd nog voor De Kast met hun charismatische frontman Syb van der Ploeg. Dat maakt dat deze succesvolle Friese formatie nog steeds een bijzondere plaats in het nationale popcircuit inneemt.

Weima & Van der Werf beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Er worden krakers gespeeld en de show loopt snel door: Beatles, Stealer's Wheel, Stones, Kinks en diverse soulhelden worden afgewisseld met moderner werk, van onder andere Crowded House, Jack Johnson, Milow en Coldplay en een Nederpoprepertoire. Op Swinging Hurdegaryp is zanger/drummer Theun Supheert erbij.

The Beatles Sessions is een vijfkoppige tribute aan de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek: The Beatles. Ze sluiten het festival af. Okky Mesjokky is de dj en draait de boel aan elkaar. Aanvang 19.00 uur, entree 23 euro. Voorverkoop bij Albert Heijn Hurdegaryp, Fuormanderij 5 en It Maskelyn. Online tickets via www.vanplan.nl