Lieve Burgumers,

beste heiten en memmen,

pakes en beppes,

maar vooral: lieve kinderen,

Wat heb ik er zin in. En wat hebben mijn lieve Pieten er zin in! De intocht komt al dichterbij, beste allemaal… op zaterdag 16 november hopen wij met onze Pakjesboot aan te meren op de Loswal in het prachtige Burgum. We zijn al begonnen aan onze lange reis vanuit het warme Spanje en Hoofdpiet en Wegwijspiet sturen de boot recht-zo-die-gaat naar Burgum toe.

Laat ik beginnen met zeggen: ik heb al veel fraaie verlanglijstjes en tekeningen van jullie mogen ontvangen. Geweldig. En ik heb begrepen van Hoofdpiet dat er tijdens de intocht vast en zeker veel verklede kinderen klaarstaan om handjes te schudden en foto's te maken. Natuurlijk is ook mijn dierbare paard is er weer bij. Ik hoop, lieve kinderen, dat het zoals ieder jaar een geweldige intocht gaat worden.

Toch zou Sinterklaas jullie allemaal nog iets willen vragen. We maken er tijdens de intocht altijd een waar feest van in het centrum van Burgum. Regelpiet zei dat er weer een grote truck komt te staan bij 't Roodhert waar we allemaal optredens gaan zien. Natuurlijk hebben mijn Pietjes een prachtige dans-act geoefend, maar we hopen dat er ook kinderen zijn die voor ons willen optreden! Bijvoorbeeld een stoere dans, een schitterend lied, muziek maken of een goocheltruc; alles kan hoor, lieve kinderen. Sint zou het fantastisch vinden om een paar mooie optredens van jullie te zien. Natuurlijk krijg je hiervoor een speciaal presentje van Pakjespiet.

Geef jij je ook op?

Mijn Pietjes en ik hopen jullie op zaterdag 16 november weer in het centrum te begroeten. Wij verheugen ons erop!

Heel veel liefs,

en graag tot snel,

Sinterklaas

en zijn Pieten

Een brief van Sinterklaas. Misschien leuk om deze nog in een speciaal (handgeschreven) lettertype te zetten? Kijk maar even. Wil je nog een blokje erbij maken met de tekst erin: 'geef je op voor uiterlijk 15 november via info@devries-burgum.nl met naam/telefoonnummer/act'.