Korfbal Drachten

DRACHTEN - Door winst op AVO staat Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel van coach Michel Daling er prima voor in de KNKV overgangsklasse A. Hij kon met zijn ploeg in speelronde 8 zelfs 'herbstmeister' worden; dit gebeurde ook. In eigen huis wonnen de Drachtsters het van het kwakkelende AVO met 17-14.

Een dominerend Drachten kende weinig moeite met de ploeg uit Assen. Na de 8-3 krabbelde AVO weer wat op en kwam het terug tot 10-6. Maurits Witte, de vervanger van de geblesseerde Wilfred Oostra, tekende vlak voor rust voor de 11-6. Met nog vijf minuten op de klok en 15-13 op het scorebord werd het nog spannend. Via Maurits Witte werd het 16-13 waarna AVO snel de aansluiting weer wist te vinden en op 16-14 kwam. In de dying seconds bracht (opnieuw) Siemen Jan Miedema de beslissing: 17-14.

Vanaf deze week zijn alle blikken op de zaal gericht, met name op het Slagerij De Vos Top Korfbal weekend op 2 november in de SNIJ Noord hal in Drachten. Het weekend begint op vrijdag met clinics met Michel Daling voor de jeugdploegen. Daarna speelt Drachten 3 de eerste wedstrijd van het weekend tegen Nic. 3 om 20.30 uur. Zaterdag nemen alle eerste teams het op tegen de eerste teams van Nic. uit Groningen. De hoofdwedstrijd is de topper tussen voormalig landskampioen PKC/SWKGroep en LDODK/Rinsma Modeplein om 20.30 uur. Daarvoor spelen de tweede teams van beide ploegen tegen elkaar om 19.00 uur.