Rianne Mulder van Drachtster Boys (rechts) gaat een duel aan tegen
Exstudiantes.
Rianne Mulder van Drachtster Boys (rechts) gaat een duel aan tegen Exstudiantes. Foto: Meint de Vries

Zakelijke winst zaalvrouwen Drachtster Boys

DRACHTEN - Vrijdagavond 25 oktober was de tweede opeenvolgende vrijdag dat de vrouwen van Exstudiantes uit Zwolle op bezoek kwamen in Drachten. Was vorige week het tweede team van de Drachtster zaalvoetbalvrouwen te sterk voor de club uit Zwolle, deze keer werd het een overwinning van het eerste Drachtster team.

Zij wonnen met 2-1 door doelpunten in de eerste helft van Esther van Toledo en Lisanne Kempe. Het tegendoelpunt van Exstudiantes werd gemaakt door de Oranje international Jorie Schepers.

Exstudiantes zit momenteel wat in de hoek waar de klappen vallen en staat met één punt uit vijf wedstrijden onderaan in de Eredivisie. Kortom, hun insteek was meer dan duidelijk; 'de bus parkeren' en loeren op de foutjes aan Drachtster zijde. In de tweede helft, die qua spelbeeld hetzelfde was als de eerste helft, scoorden ze uit een counter wel en dus ging het sein op rood bij de Drachtster speelsters van trainer-coach Symen Abe Hoekstra. Heel zakelijk werd de bal langdurig rondgespeeld totdat er een mogelijkheid ontstond.

De laatste drie minuten kropen de Zwollenaren nog enigszins uit hun schulp, maar het mocht niet baten. De eindstand van 2-1 was bereikt. Marije Procee maakte haar debuut in het Drachtster Boys/HR Piping team. Marije is overgekomen van Avanti uit Stiens en zij speelde een verdienstelijke eerste wedstrijd.

Komend weekend speelt Drachtster Boys/HR Piping uit in Amsterdam tegen Os Lusitanos.