Energiemarkt 'Aardgasvrij Garyp'

GARYP - Hoe gaat het met het project Aardgasvrij Garyp? Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Nieuwe producten of mogelijkheden om de woning aardgasvrij te maken? In dorpshuis It Geahûs in Garyp, aan de Greate Buorren 15, wordt op zaterdag 2 november een speciale energiemarkt gehouden, toegankelijk voor iedereen, van 10.00 tot 15.00 uur.

Op de energiemarkt hoor je het laatste nieuws over 'Aardgasvrij Garyp', kun je presentaties bijwonen van onder andere weerman Reinier van den Berg en Klaas Jansma, de VR-bril van Koning Willem Alexander opzetten, hapjes proeven tijdens de workshop 'inductie koken' van Expert Meijer, inschrijven voor een gratis energiescan, met de 'trein' naar het zonnepark, een kijkje nemen in de aardgasvrije woning van de familie Albada en een bezoekje brengen aan de infomarkt.

Diverse bedrijven zijn in It Geahûs aanwezig en vertellen je alles over energiezuinig wonen, gasvrij, duurzaam financieren, subsidies en nog veel meer. Ook It Enerzjyhûs is open en de EKG geeft graag uitleg over groene energie uit de regio.

Profiteer van nieuwe subsidie

Er is weer subsidie voor isolatie. Hoe kom je in aanmerking voor deze kersverse subsidieregeling? Hij is bestemd voor alle particuliere woningeigenaren. Grijp je kans en laat je deze dag goed informeren door de onafhankelijke adviseurs van gemeente Tytsjerksteradiel.