Deze inzet van Rolf Dijk van Buitenpost gaat over de lat en levert dus geen goal op. Foto: Hans Zwamborn.

Buitenpost verzuimt te winnen in Amsterdam

AMSTERDAM - Voetbalvereniging Buitenpost heeft zaterdag één punt meegenomen uit Amsterdam. Tegen ASV De Dijk werd het 1-1.

Buitenpost scoorde net voor rust via Rik Weening. Snel na de onderbreking maakten de Amsterdammers uit een spaarzame tegenaanval de gelijkmaker. De Blauwkes kregen voldoende mogelijkheden om met de volle buit terug naar huis te gaan, maar wonderwel vielen er geen doelpunten meer. Met het gelijke spel draagt Buitenpost de rode lantaarn over aan DETO dat zaterdag verloor. Vanaf de aftrap creëerden de Blauwkes van Buitenpost een veldoverwicht. Het duurde ruim een kwartier voordat de eerste kans er kwam. Dat was een schot van Rob Dijkstra in de handen van de keeper. Daarna volgde er een mogelijkheid van afstand voor Willem de Boer. Een poging van Rik Weening ging net over en een schot van Rolf Dijk werd overgetikt door doelman Lassane Nikiema van De Dijk.

De thuisploeg kon er weinig tegenover stellen en was alleen gevaarlijk uit hoekschoppen. Een minuut voor rust was het wel raak. Keeper Nikiema had de bal na een afstandsschot niet klemvast en Rik Weening was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Na rust kreeg Buitenpost drie mogelijkheden op rij om afstand te nemen van de Amsterdammers. Het lukte Berend Schootstra (afstandsschot), Dijk (net naast) en Rudmer Loonstra (schot geblokt) niet het net te vinden. Terwijl de 0-2 in de lucht hing, werd er aan de andere kant gescoord. De Dijk-spits Mylan Polman stond plotseling oog-in-oog met keeper Kevin van der Meulen en maakte beheerst de 1-1. Buitenpost kreeg nog kansen, maar het bleef 1-1. "We hebben twee punten verloren. We hebben in de slotfase zoveel kansen gemist", verzuchtte Buitenpost-trainer Jasper Bouma. Buitenpost speelt zaterdag thuis tegen RKAV Volendam.