Blessuretijd kost ONT overwinning

OPEINDE - Drie minuten voor afloop op een 3-2 voorsprong komen, dan moet je de wedstrijd over de streep trekken. Dat deden de voetballers van ONT uit Opeinde niet, in blessuretijd maakte Wykels Hallum de gelijkmaker. Onverdiend was dat overigens niet. Een gelijkspel was een prima afspiegeling van de verhoudingen.

In de eerste helft leek het zaterdag voor de toeschouwers toch wel een tactisch schaakspel waarbij beide teams niet het achterste van de tong lieten zien. De 0-0 ruststand was een logische. Was de eerste helft dan misschien strategisch, dat was de tweede helft totaal niet. Die werd knotsgek met zes goals.

Wykels Hallum opende de score door een goal van Doeke Yska. Binnen een minuut kwam ONT op gelijke hoogte door Michel Weisser. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op voorsprong door een strafschop benut door Peter Jan Schuts. Ook nu weer kwam ONT weer snel langszij. Dennis Bakker scoorde, ook uit een strafschop.

Toen ONT door Freerk Veenstra drie minuten voor tijd op 3-2 kwam rekende ONT zich al rijk. Te vroeg, want diep in blessuretijd redde Yska voor Wykels Hallum een punt. Na een corner slaagde ONT er niet in de bal weg te werken en Yska was er als de kippen bij om te scoren. Eindstand 3-3. ONT heeft nu zes punten uit zes wedstrijden, Wykels Hallum heeft twee punten meer.