Op de Vogelshow geven de keurmeesters de vogels een waardering.
Op de Vogelshow geven de keurmeesters de vogels een waardering. Foto: Ingezonden

Vier dagen vogelshow in korfbalkantine Ureterp

URETERP - Van 6 tot en met 9 november zullen de geluiden uit de kantine van de korfbalvereniging in Ureterp heel veel verschillen van normaal. Er is veel gekwetter te horen, want die dagen houdt de volièrevereniging 'De Wâld sang' de jaarlijkse vogelshow.

De leden van de vereniging en van omliggende plaatsen sturen dan hun beste vogels in om die te laten keuren door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De keurmeesters geven elke vogel een waardering en wijzen in de verschillende groepen de kampioen aan. De twee wisselbekers voor de beste kweker van Opsterland en de kweker van de vijf beste vogels wisselen mogelijk weer van 'eigenaar'.

Meer dan 250 vogels op vogelshow in Ureterp

De belangstelling voor het kweken van vogels loopt de laatste jaren hard achteruit, maar 'De Wâldsang' heeft nog altijd een tentoonstelling die de moeite waard is van het bekijken: er zijn meer dan 250 vogels te bezichtigen.
Uiteraard kanaries in veel kleuren en soorten, zebravinken, maar ook goudvinken, grasparkieten, diverse soorten agaporniden (dwergpapegaaien), heel kleine parkieten zoals de forpus, maar ook grote, als de alexanderparkiet.

Openingstijden

De opening is woensdagavond om 19.30 uur. Op donderdag en vrijdag kunt u terecht van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag nog van 10.00 tot 12.00 uur.

De entree is gratis. Veel leden bieden ook vogels te koop aan; meestal mooie, gezonde vogels tegen een lage prijs.