Inspiratiemiddag over Groen geloven

BURGUM - De Protestante gemeente in Burgum heeft theologe en schrijfster Trees van Montfoort op 3 november in haar midden om met bezoekers na te denken over de Bijbelse visie op groen geloven.

Zij is de schrijfster van het boek 'Groene Theologie' en wil graag in gesprek over een gelovig denken dat recht doet aan God, aan de Aarde en aan mensen.

Haar boek is goed ontvangen. Tjerk de Reus van het Friesch Dagblad schreef: ''Dit is het boek waarop iedereen in en rond de kerken die 'groen' denkt, heeft gewacht. De verschijning van dit boek is een mijlpaal. Het boek biedt niet alleen een kritische samenvatting van het denken over theologie, geloof en duurzaamheid, maar het is zeker ook inspiratiebron voor de toekomst. Groene theologie is zo krachtig omdat van Montfoort met een zelfbewustheid theologie wil beoefenen, in de overtuiging dat vanuit geloof en traditie een zinvolle 'kennis' naar voren komt die heilzaam is voor vandaag.''

Trees van Montfoort zal op de inspiratiemiddag iets vertellen over haar eigen leven, over de scheppingsverhalen in de bijbel en over dat het geloof te maken heeft met de hele werkelijkheid. Het vindt plaats op zondagmiddag 3 november in De Ikker, Bulthuissingel 7, Burgum.

Inloop met koffie/thee vanaf 14.45 uur. Start om 15.15 uur. Na afloop (circa 16.45 uur) kunt u nog even napraten onder genot van een drankje. De toegang en de consumpties zijn gratis. Na afloop wordt er een collecte gehouden.