Leny Dijkstra (links) en Hiske Oosterwijk gaan op herhaling met 'Taal op it spoar'.
Leny Dijkstra (links) en Hiske Oosterwijk gaan op herhaling met 'Taal op it spoar'. Foto: Ingezonden

Muziektheater 'Taal op it spoar'

BURGUM - In De Pleats in Burgum is donderdag 7 november vanaf 20.15 uur 'Taal op it spoar' te zien, muziektheater van Leny Dijkstra en Hiske Oosterwijk met begeleiding van Addy Scheele en Anke Piersma.

Burgumer theatervedette Leny de Vries en 'rising star' Hiske Oosterwijk speelden vorig jaar met hun Friestalige muziektheater 'Taal op it spoar' op acht locaties 18 uitverkochte voorstellingen. Daarom gaan ze dit najaar op herhaling, waarbij Leny ook in haar 'eigen' Pleats te zien is. En wel op donderdagavond 7 november voor de Stichting Culturele Commissie de Pleats. Leny en Hiske, die in 2017 het Concours de la Chanson Alliance Française won, ontmoeten elkaar in de Cees Bijlstra-trein. Leny wil op reis met deze trein, die is genoemd naar haar overleden componist, begeleider en vriend. Hiske stapt bij toeval in. Ze vertellen en zingen hun levensverhaal vol zelfspot en droge humor.

Voor Leny rijdt de trein achteruit, terug naar alles wat was en altijd blijft. Hiske rijdt vol energie en moed de onbestemde toekomst tegemoet. Maar hoe verschillend ze ook lijken, ze vinden elkaar in de muziek van Cees Bijlstra, gespeeld door Addy Scheele en Anke Piersma. Het is een meeslepend verhaal met een prachtig plot. Persoonlijk, maar invoelbaar voor iedereen. De teksten zijn van Leny haar man Leo Dijkstra. Informatie: www.taalopitspoar.frl