Gitaarvirtuoos Jan Akkerman speelt in Iduna onder andere werk van zijn nieuwe cd.
Gitaarvirtuoos Jan Akkerman speelt in Iduna onder andere werk van zijn nieuwe cd. Foto: Paul Bergen

Gitarist Jan Akkerman en Heavy Festival

DRACHTEN - Vrijdagavond 1 november komt meestergitarist Jan Akkerman met band naar Poppodium Iduna te Drachten. Precies een week voor zijn komst, op 25 oktober, verschijnt 'Close Beauty', zijn eerste studioalbum in acht jaar.

'Close Beauty' laat zich in de beste Akkerman-traditie niet in een hokje plaatsen. Twaalf composities waarmee hij bewijst nog steeds tot de top van de Nederlandse gitaristen en componisten te horen. Jan Akkerman geldt anno 2019 nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Als authentieke improvisator laat hij op het podium nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is, zowel in stukken van zijn nieuwe album als in een keuze uit zijn ruim 50-jarige oeuvre. Een levende gitaarlegende die men vrijdagavond 1 november vanaf 20.45 uur met eigen ogen en oren kan aanschouwen. De deur is open vanaf 20.00 uur.

Tweede editie Holland Heavy Festival

Na een succesvolle eerste editie keert het Holland Heavy Festival op zaterdag 2 november terug in Poppodium Iduna. In samenwerking met Very 'Eavy presenteert Poppodium Iduna in Drachten deze dag een festival dat een overzicht geeft van de vroege heavy metal scene. Op deze tweede editie zal de NWOBHM band Holocaust de eer hebben het festival af te sluiten. Het Schotse trio zal bijgestaan worden door het Belgische Killer en de klassieke Nederlandse acts Highway Chile, Helloïse, Vortex, Seven Thirty, Lovell's Blade, Together en Elise. Iduna opent haar deuren om 14.30 uur voor het publiek, van 15.00 uur tot middernacht kan worden genoten van de talloze heavy metal klanken.