De filmzaal van Filmcafé Burgum stroomt vol.
De filmzaal van Filmcafé Burgum stroomt vol. Foto: Ingezonden

Filmcafé Burgum viert 5-jarig bestaan

BURGUM - Film Café Burgum viert deze maand het vijfjarig bestaan. "Het bezoekersaantal groeit gestaag", vertelt voorzitster Luc Baarsma. Zij nam zeven jaar geleden het initiatief om ook in Burgum hoogwaardige films te gaan vertonen.

"Burgum is een grote plaats, zeker filmcafé-waardig." Met een aantal medestanders ging ze aan de slag. Licenties werden aangevraagd en een locatie werd gevonden. "Er kwamen direct 45 mensen."

"Wie zijn mailadres bij ons achterlaat, wordt op de hoogte gesteld van de films die wij gaan vertonen. Via datzelfde mailadres (filmcafeburgum@gmail.com) kun je de entreekaarten reserveren voor € 6,00 per stuk."
Inmiddels vindt het Film Café Burgum maandelijks plaats in Glinstra State. Elke laatste donderdag van de maand gaat de grote zaal open om 19.30 uur en begint de film om 20.00 uur. Soms draait op de tweede woensdag in de kleine zaal een themagerichte film.

Doel van het Filmcafé Burgum is maatschappelijk belangrijke films te vertonen (nieuw en van hoge kwaliteit), maar ook een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn. "We draaien zonder pauze, maar na afloop is er gelegenheid voor napraten en een drankje. "Morgen vertonen we The Wife, op 28 november Cold War en op 19 december Black Butterfly's, een ode aan Rutger Houwer."

Filmcafé Burgum | Glinstra State | Freerk Bosgraafstraat 18, Burgum |
filmcafeburgum@gmail.com