Nieuwe kinderburgemeester in Noardeast-Fryslân

KOLLUM - Er hebben zich 43 kinderen aangemeld voor de functie van kinderburgemeester van Noard east-Fryslân: 18 jongens en 25 meisjes.

De speciale verkiezing wordt georganiseerd op woensdag 6 november. De installatie van de kinderburgemeester vindt plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 7 november. Het gaat om leerlingen uit groep 7 of 8 van de basisscholen. Uit de dorpen hebben zich 25 leerlingen aangemeld en uit de stad Dokkum komen 18 aanmeldingen.

Vanwege het hoge aantal aanmeldingen volgt er eerst een tussenronde. Aan de kandidaten is gevraagd een kort filmpje te maken over wat zij graag anders willen voor een leuke toekomst in hun dorp of stad. De jury, bestaande uit tijdelijk burgemeester Hayo Apotheker en de gemeenteraadsleden Manon van der Meij en Barbara Wijbenga, gaat de filmpjes bekijken en kiest tien kandidaten uit die mee mogen doen aan de eindronde.

Woensdagmiddag 6 november vanaf 15.00 uur is de eindronde in de raadszaal van het gemeentehuis te Kollum. Op donderdagavond 7 november om 19.30 uur benoemt de gemeenteraad de eerste kinderburgemeester in zijn bijeenkomst.