Film over veearts

BURDAARD - Op vrijdag 1 november draait in Bios Burdaard de docufilm 'Veearts Maaike', waarin getoond wordt hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn.

Met veearts Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Daarnaast strijdt Maaike samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik en is zij vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. Zonder een onderwijzende boodschap of maatschappijkritische vraag te stellen laat de documentaire 'Veearts Maaike' het boerenleven zien. De boeren voeren een bedrijf in een speelveld dat continu verandert: megastallen, fosfaatrechten, quota en antibioticaresistentie. Aanvang 20.00 uur, in MFC Het Spectrum, entree € 10,-.

Bazaar

TWIJZELERHEIDE - De Vrouwenvereniging 't Mosterdzaadje" organiseert zaterdag 2 november van 10.00 tot 13.00 uur, in 'De Mien skip', Smitswei 1, een bazaar en rommelmarkt. Er is een draaiend rad, enveloppen trekken, blikgooien, sjoelen en draaien met een schijf waarmee een prijs kan worden gewonnen. Verder verkoop van allerhande artikelen. Tegen 12.00 uur is er een warme hap.