Tjerk Ridder met zijn ezeltje Lodewijk.
Tjerk Ridder met zijn ezeltje Lodewijk. Foto: Ingezonden

Tytsjerk: Bonne Route! met Tjerk Ridder

TYTSJERK - Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. Samen met zijn ezeltje Lodewijk liep hij het 1200 kilometer lange 'Het Martinuspad' van Parijs via Friesland naar Groningen rond het thema delen en solidariteit. Over de reis maakte hij de interactieve voorstelling 'Bonne Route!'.

Die wordt op 3 november vertoond in doarphûs Yn 'e Mande, aan het Noarderein 1 in Tytsjerk. Wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag?

Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit.

Geïnspireerd door de intensieve voettocht van Eiffeltoren naar Martinitoren, ondersteund door pianist Jochem Braat en filmmateriaal van onderweg, vertelt en zingt Tjerk over de belevenissen en ontmoetingen; over het delen van tijd, verhalen, liefde, verdriet en bezit.

Aanvangstijd: 15.00 uur. Kaarten te reserveren bij culturelecommissietytsjerk@outlook.com
Entree: 15 euro.