In het centrum van Burgum verrijst een spannend doolhof tijdens 
Halloween.
In het centrum van Burgum verrijst een spannend doolhof tijdens Halloween. Foto: Ingezonden

Het wordt griezelen in Burgum tijdens Halloween

BURGUM - Durf jij het aan om de donkere gang te betreden in het centrum van Burgum? Dan staat je op vrijdag 1 november een spannende avond te wachten.

"Halloween valt officieel op 31 oktober, maar in Burgum vieren we het een dagje later." Traditioneel wordt deze feestdag in het buitenland gevierd, zoals in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Maar inmiddels is het feest ook populair in Nederland. De bekende jack-o'-lantern, een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt, is het bekendste symbool van Halloween. Ook het griezelen is een onderdeel van Halloween. Op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur kun je in Burgum komen griezelen. Dan verrijst in het centrum een 'wormgat': een doolhof met allerlei gangen met veel avontuur en spannende ervaringen.

Kom binnen in de duistere gang en maak een reis door de tijd. In het aardedonker kom je theatrale figuren tegen uit het verleden. Soms krijg je er even de bibbers van, maar je kunt er ook erg om lachen. Het wordt spannend en gek tegelijk. En: je komt er jonger uit dan je er instapt! Wie wil dat nu niet. Verder kom je in het centrum ook hier en daar spookachtige figuren tegen. Burgum geeft meer …. bibbers! "We dagen je uit voor een avontuur, kom Halloween vieren in Burgum op vrijdag 1 november van 18.30 tot 21.00 uur. Parkeren en toegang zijn gratis."

Burgumer Halloween wordt georganiseerd door de Burgumer Aktiviteitenkommissie, met medewerking van Van Ravesteijn Theater & Events.

De volgende gezellige Burgum-activiteit is de intocht van Sinterklaas op 16 november.

Info over alle Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl.