Registerpodoloog Harrie Moerings:
Registerpodoloog Harrie Moerings: "De beste voetzorg houdt u langer vitaal." Foto: Anne Waterlander

(Tijdelijk) steunzolen en oefeningen of nodig?

OENTSJERK/BERLTSUM - "Als registerpodoloog zie ik mensen met pijnlijke, vermoeide of tintelende voeten. Zij hebben hielpijn, doorgezakte voeten of bijvoorbeeld pijn aan de voorvoet", zegt Harrie Moerings.

Hij is registerpodoloog en ook fysiotherapeut en heeft praktijkruimte in Berltsum en in Oentsjerk. Moerings wordt blij van cliënten-reacties als: 'Ik ben net terug uit Disneyland Parijs en heb veel gelopen. Zonder last van mijn voeten. Ik ben blij dat ik bij u ben geweest'.

Naast mensen met voetklachten, hebben mensen met knie-, heup-, en rugklachten baat bij een consult bij Harrie Moerings. De stand van de voeten is namelijk van invloed op de stand van andere gewrichten. Door de stand van de voeten te corrigeren met een steunzool, zullen de rugklachten verminderen. Omdat Harrie Moerings ook fysiotherapeut is, zijn houdingsadviezen en oefeningen een belangrijk onderdeel van de behandeling. "Met een voetenscan, met digitale voetafdrukken en een video-opname van uw looppatroon, breng ik uw klacht in beeld. Vervolgens bespreken we samen de mogelijke behandeling. Denk aan steunzolen, oefeningen of een verwijzing naar een fysiotherapeut of huisarts."

De praktijk van Moerings is aangesloten bij Podozorg Nederland. De ziektekostenverzekering vergoedt de meeste behandelingen. Wie de kosten niet vergoed krijgt, ontvangt 15% korting voor het eerste consult. Maak een afspraak. 06-31214111 | Prômmehof 3, Berltsum en Frisiastate 23a in Oentsjerk |www. podozorg-berlikum.nl |