Eerbetoon aan zanger Rommy

HARKEMA - Het is 12,5 jaar geleden dat de populaire zanger Rommy, die veel samenwerkte met geheime zender De Stille Genieter, overleed. Dit is voor 'De Stille Genieter' (= Gooitzen de Haan) aanleiding een eerbetoon te organiseren. Diverse artiesten zullen zaterdagavond 2 november optreden in sportpark De Bosk.

Het is voor radioman Gooitzen de Haan ook reden om een week lang weer in de ether te komen, nu met officiële toestemming, dus niet als 'piraat'. En hij brengt een cd en een nieuwe dvd uit, waarop zanger Rommy te horen, c.q. te zien is. De opbrengst van de avond stort De Haan op een aparte rekening. "Dat jild mei skielk brûkt wurde om it grêf fan Rommy te ûnderhâlden."

Dit laatste viel in het verkeerde keelgat van nabestaanden van de bekende volkszanger. De Haan erkent dat hij over zijn idee geen overleg heeft gehad met de familie van Rommy en hij betreurt de ophef. Maar het eerbetoon gaat in elk geval door.

Meerdere artiesten

Als artiesten worden verwacht: orkest Sunshine, het IJssel Duo, Gaatze Bosma, Erwin en Debora, José, Grutte Geart, Hessel en Ineke, Melissa Smilda en De Swinging Stars.

Deze avond wordt ook de cd Ave Maria van Rommy heruitgebracht, plus een dvd met filmopnames van de 22 jaar samenwerking tussen Rommy en Gooitzen de Haan, alias De Stille Genieter.

De Stille Genieter is deze week - legaal - in de lucht tot en met 3 november, op 106.8 mhz.