Het Byzantijns Mannenkoor Friesland geeft een jubileumconcert in Drachten.
Het Byzantijns Mannenkoor Friesland geeft een jubileumconcert in Drachten. Foto: Ingezonden

Jubileum Byzantijns Mannenkoor

DRACHTEN - Het Byzantijns Mannenkoor Friesland bestond in september 15 jaar. Om dat te vieren is het koor vier dagen op reis geweest naar België. Daar zijn voor een enthousiast publiek mooie concerten gegeven in prachtige kerken.

De meeste partners van de mannen waren ook mee en ontspanning is dan ook niet vergeten. Drachten, thuisbasis van ons koor, en ruimer gezien onze provincie, mogen natuurlijk niet vergeten worden. Daarom geeft het Byzantijns Mannenkoor Friesland binnenkort een aantal concerten in Friesland. Allereerst in de Oase in Drachten, een week later ook in Joure.

Er is natuurlijk ook nieuw repertoire ingestudeerd, maar ook het oude komt aan bod. Zoals u van dit koor gewend bent worden prachtige kerkliederen uit de (Russisch)-Orthodoxe kerk en volksliederen uit Oost-Europese landen uitgevoerd. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Ani Natroshvili op altviool en Thom Brouwer op gitaar en ook onze dirigente Nana Tchikhinashvili als mezzo sopraan. Bezoekers zullen zeker verrast worden door het mooie programma.

Waar: PKN Kerk de Oase, Ringweg 3, Drachten

Datum/tijd: 2 november 20.00 uur. Toegang €12,00.

Kaarten: Boekhandel van der Velde, Raadhuisplein 5, Drachten en bij de entree van de kerk.