Op vrijdag 1 november begint de 24-uurs-uitdaging van de modelbouwers. Kom zaterdag 2 november kijken.
Op vrijdag 1 november begint de 24-uurs-uitdaging van de modelbouwers. Kom zaterdag 2 november kijken. Foto: Ingezonden

10 jaar modelbouw in Hurdegaryp: 1 en 2 november marathon voor modelbouwers

HURDEGARYP - "In 2011 zaten we voor het eerst als modelbouwers bij elkaar in de Schalmei. Inmiddels zijn we al weer toe aan de 10e editie van de modelbouwdag. Een aantal bouwers zullen de uitdaging aangaan om 24 uur te bouwen. Ze starten op vrijdag 1 november om 17.00 uur, de hele nacht wordt er doorgebouwd."

De bouwers vinden het leuk om elkaar weer eens te treffen, maar ze vinden het ook leuk om te laten zien wat er allemaal kan en mogelijk is. Publiek is van harte welkom op zaterdag 2 november van 12.00 uur tot 17.00 uur in It Maskelyn te Hurdegaryp om deze leuke vorm van (statische) modelbouw te zien. Schroomt u niet om ze aan te spreken als u wat wilt weten. Er zal weer van alles te zien zijn op de showtafels. Speciaal thema is dit jaar 'Paint it black'. Uiteraard bekend van The Rolling Stones en de jaren 80-serie 'Tour of Duty', maar dat wordt hier toegepast op vele modellen. Als het zwart is, mag het op tafel. Uiteraard wordt er ook een hoekje ingeruimd voor andere modellen. Verheugt u op de vele vliegtuigen, (vracht)auto's en pantservoertuigen.

Wederom dit jaar een kids-corner. Er zijn nog wel een aantal bouwpakketten op voorraad om lekker mee aan de gang te gaan, maar op=op. Neem opa, oma, vader of moeder lekker mee om samen een modelletje uit te zoeken en in elkaar te lijmen. Het resultaat mag je meenemen naar huis zodat je het daar kan voorzien van leuke kleurtjes.

Zien we u op 2 november?