SC Veenwouden stunt tegen koploper

ZUIDHORN - SC Veenwouden zorgde voor een stunt door koploper Zuidhorn in eigen huis de eerste nederlaag te bezorgen.

In de eenenveertigste minuut nam SCV de leiding toen Sybrand de Graaf een voorzet van Arjen Haringsma oppikte, naar binnen sneed en de bal in de verre hoek schoot: 0-1. Na rust werd het 2-1 voor Zuidhorn. Daarna kwam SCV op gelijke hoogte, toen Stefan Jan Sijtsma een voorzet verlengde op Wytze Veenstra die de bal over doelman Lars Striesenou heen lepelde: 2-2. De thuisclub gaf achterin steeds meer ruimte weg en in de achtenzeventigste minuut profiteerde Stefan Jan Sijtsma daarvan, toen hij raak kopte uit een voorzet van Arjen Haringsma: 2-3. Twee minuten later werd het 2-4, toen Wytze Veenstra Stefan Jan Sijtsma vrij voor de keeper zette en Stefan wel raad wist met deze mogelijkheid.