Schrijver Jan Brokken vertelt over zijn boek.
Schrijver Jan Brokken vertelt over zijn boek. Foto: Jelmer de Haas

Herfstconcert en schrijver Jan Brokken

BUITENPOST - De Kunstkring Hardegarijp heeft voor haar herfstconcert op 2 november naast de bekende pianist Tobias Borsboom en celliste Lidy Bijdorp, schrijver Jan Brokken uitgenodigd. Brokken zal twee verhalen vertellen uit zijn boek De Rechtvaardigen.

Dat maakt dit concert in de Woonboerderij West 3 in Buitenpost om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot een bijzondere avond. De musici brengen werken ten gehore brengen van onder meer Dmitri Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel, Max Bruch, Ernest Bloch en Franz Schubert. Brokken vertelt over de levens van vanuit Polen gevluchte Joden in de Tweede Wereldoorlog. Hij schreef er het boek De Rechtvaardigen over dat gaat over de Nederlands consul in Kaunas (Litouwen) Jan Zwartendijk, die veel van deze Joden redde. Kaarten zijn te bestellen via de website van de Kunstkring Hardegarijp. Er is de mogelijkheid na afloop van het concert te blijven voor een drankje en een ontmoeting met de musici en schrijver. Jan Brokken zal ook boeken signeren. Zie www.kunstkringhardegarijp.nl.
Entree: €20 (inclusief pauzedrankje).

Persfoto Jan Brokken in bijlage: © Jelmer de Haas vrij te gebruiken met vermelding bron

Zie www.kunstkringhardegarijp.nl voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Simon Meinema 06-53159286

Wij nodigen de pers van harte uit om het concert en de vertelling bij te wonen. Graag vernemen wij of u aanwezig bent (tel. Simon Meinema 06-53159286


Entree: €20 (inclusief pauzedrankje)