ONT-aanvaller Marten Folkersma (rechts voor) in een duel om de bal.
ONT-aanvaller Marten Folkersma (rechts voor) in een duel om de bal. Foto: Romke Visser

Waskemeer pootje gelicht door ONT

WASKEMEER - Een loepzuivere hattrick van Michel Weisser zorgde zaterdag tegen Waskemeer voor een 0-3 ruststand voor ONT in de wedstrijd tegen VV Waskemeer. Toen de thuisclub in de tweede helft opportunistisch ging spelen en op 2-3 kwam, was de gelijkmaker dichterbij dan een overwinning voor ONT. Die kwam er toch, omdat ONT vijf minuten voor afloop er 2-4 van maakte.

In de eerste helft had ONT uit Opeinde maar weinig te duchten van Waskemeer, toch de gedeeld nummer één van de competitie. De thuisclub verspeelde door een gelijkspel nog maar twee punten.

Eigenlijk stuurde ONT de tegenstander in die eerste helft met goede combinaties van het kastje naar de muur. Toegegeven, daarbij geholpen door Waskemeer dat ONT op het middenveld ook wel ruimte gaf, waar ONT optimaal gebruik van maakte.

Door drie doelpunten van Michel Weisser stond het bij rust 0-3. Waskemeer verzuimde dichterbij te komen, omdat Regilio Holder een strafschop miste.

Na rust kon je het spelbeeld voorspellen. Waskemeer zette vanaf minuut één druk en door twee doelpunten van Bouwe Veenstra vond de thuisclub de aansluiting. ONT wankelde, maar viel niet om. Vijf minuten voor tijd gooide ONT de wedstrijd op slot. Sjirk Ament scoorde 2-4.