Release Dokkum was succesvol op het majorette/twirl concours in 
Heerenveen.
Release Dokkum was succesvol op het majorette/twirl concours in Heerenveen. Foto: Ingezonden

Release Dokkum op concours in Heerenveen

HEERENVEEN - Alle groepen en een groot aantal solisten van Release Dokkum namen zaterdag deel aan het majorette/twirl concours in Heerenveen.

Op verschillende onderdelen werden er door de solisten veel medailles binnen gesleept. In de Solo 1 Baton Senior Intermediate was het zilver voor Nancy Dootjes, brons ging naar Fiona Dorenbos, die zich ook wist te plaatsen voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap. In de Solo Dance Twirl werden in verschillende leeftijdsklassen ook veel goede resultaten behaald.

Een prima zilveren plaats was er voor Femke Hoekstra, Nynke de Jong en Fleur Rosa Braaksma. Een mooie bronzen plak ging naar Femke Leistra, Naomi Gjaltema, Nienke van der Zee en Lisa Terharkel.

Vierde werden Evie de Jong, Gemima Gruintjes en Janet Zuidema. Een vijfde plaats werd behaald door Jeska Leistra en Danique Visser. Zesde werden Mara Faber en Nancy Dootjes. Marrit Terpstra behaalde een zevende plek.

Het duo Lisa Terharkel en Kirsten Wiersma won goud in de Junior Novice klasse. Het Showteam, B-Team en C-Crew behaalden alle drie de gouden plaats, de A-groep nam het zilver in ontvangst.
Met nog één wedstrijd op het programma dit seizoen, wordt er intussen druk door instructrice Durkje Sijtsma en de leden van Release gewerkt aan het tienjarig jubileum van Release. Dit zal worden gevierd met een uitvoering op 9 november in De Doelstien in Dokkum.