De aanvaller van Flamingo's
(geel-rode tenues) legt aan voor een schot tegen Roreko.
De aanvaller van Flamingo's (geel-rode tenues) legt aan voor een schot tegen Roreko. Foto: Ingezonden

Korfballers Flamingo's winnen van Roreko

BUITENPOST - Ondanks een redelijke start keken de korfballers van Flamingo's uit Buitenpost tegen Roreko bij de rust tegen een achterstand aan. Daarna werd er uit een ander vaatje getapt. Dankzij veel inzet dwong Flamingo´s een 14-12 overwinning af.

Na het dramatisch verlies van vorige week moest Flamingo's, om nog enigszins mee te doen voor de prijzen, winnen van Roreko uit De Wijk bij Meppel. De van een blessure teruggekeerde Wieger van der Wolf gaf met twee rake afstandsschoten meteen het goede voorbeeld. De Drenten kwamen snel terug tot 2-2, waarna Elizabeth Leenstra met twee treffers de stand op 4-2 bracht.

Nadat Wieger van der Wolf voor 6-3 had gezorgd, kende Roreko met vooral scorende dames een sterke fase en liep uit tot een 6-9 voorsprong. Vlak voor rust was Hendrik Land nog wel trefzeker: 7-9. Flamingo's kwam sterk uit de kleedkamer. Herman Pilat schoot als eerste raak, waarna de Buitenposters met een serie treffers uitliepen tot 11-9. Dichterbij dan 12-11 kwamen de Wijksters echter niet. Met nog vijf minuten te spelen scoorde Joukje Stuursma uit een afvallende bal een belangrijke treffer: 13-11. Toen de ingevallen Ronald Algra van afstand met scherp schoot, was het gedaan voor Roreko. Het werd nog 14-12, maar de verdiende overwinning van Flamingo's, dat nu weer omhoog kan kijken, kwam niet meer in gevaar. Scores Flamingo's: Wieger van der Wolf (5), Elisabeth Leenstra (2), Joukje Stuursma (2), Marrit Postma, Hendrik Land, Tjerk Hamstra, Herman Pilat, Ronald Algra.