Kantine van SC Twijzel geopend

TWIJZEL - Sportclub Twijzel maakte zich afgelopen week op voor een hoogtijdag. De opening van de kantine stond voor de deur.

De hele week was er druk geschilderd, schoongemaakt, appeltaart 'gebakken' en werden er enkele laatste puntjes op de welbekende i gezet. Er was een mooi programma in elkaar gezet, voor elk wat wils. Het hele dorp was uitgenodigd en ook werd er hoog en cultureel bezoek verwacht. Zaterdagochtend vroeg werd met een aantal vrijwilligers aan de slag gegaan om alles klaar te zetten. De eerste jeugdleden kwamen binnendruppelen voor hun circuittraining.

Door het plotselinge overlijden van SC Kootstertille-voorzitter Rienk Waaksma werd het programma in aangepaste en versoberde vorm afgewikkeld. Burgemeester Oebele Brouwer sprak mooie woorden over mienskipssin en het nut van ontmoeting. Dorpsdichter Arjan Hut droeg een prachtig gedicht voor met de titel 'de kantine'.

Nadat de jeugdleden elkaar de bal hadden toegespeeld en de volwassenen dit ook even hadden geprobeerd, sprak wethouder sport Jouke Spoelstra zijn openingswoorden.

Onder goede voetbalomstandigheden, met veel publiek, werden er 's middags twee voetbalwedstrijden gespeeld.