Friese Boys (rood-wit tenue) won de derby tegen WTOC.
Friese Boys (rood-wit tenue) won de derby tegen WTOC. Foto: Jantsje Wiersma

Friese Boys wint

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de derby tegen WTOC met 3-2 gewonnen. Bij de rust was de stand 2-1 voor de thuisclub.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Rienk Waaksma, ondernemer in Kootstertille en voorzitter van SC Kootstertille.

Halverwege de eerste helft nam WTOC (Oudwoude) de leiding door een treffer van Sybren Bosma: 0-1. Het werd al snel gelijk; Andries van der Zwaag legde de bal op het hoofd van Pier Kempenaar die raak kopte: 1-1. Daarna werd linksachter Rienk Postma van Friese Boys gelanceerd, die 2-1 scoorde. Het werd daarna gelijk toen Jitze Keizer van buiten het strafschopgebied raak schoot: 2-2.

Beide ploegen gingen voor de winst, die tenslotte bij Friese Boys terechtkwam. Op aangeven van Sander Hoekstra schoot Luutzen Postma raak: 3-2.