Willie & The Bandits spelen op 25 oktober in Iduna in Drachten.
Willie & The Bandits spelen op 25 oktober in Iduna in Drachten. Foto: Ingezonden

Bluesrock en Hûnekopfestival in Iduna

DRACHTEN - Vrijdag 25 oktober komt het Britse bluesrocktrio Wille & The Bandits met het nieuwe album 'Paths' op zak naar Poppodium Iduna. Wille and The Bandits zag in 2010 het levenslicht.

Het Britse bluesrocktrio noemt als inspiratiebronnen onder andere Pearl Jam, Ben Harper en Jimi Hendrix. Met hun frisse benadering van roots en rock hebben de mannen een vaste plaats in de Britse bluesscene weten te veroveren. Ze speelden al op het Glastonbury festival en sleepten in 2018 verschillende Blues Awards in de wacht.

Hun albums krijgen lovende recensies en ze werden door Deep Purple-drummer Ian Paice getipt als: "Easily the best support I can remember us playing with". Zaal open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur. Ticketprijs: € 13,00 voorverkoop/ € 15,00 deur.
Zaterdag 26 oktober presenteert De Hûnekop het nieuwe album 'Monsterachtich' tijdens de negende editie van het uitverkochte Hûnekopfestival in 'thuishonk' Poppodium Iduna. Samen met andere bevriende Friese bands en acts zal er weer mooi een feest gebouwd worden. De bands Sjoerd ensa en The Hammeroidz zijn van de partij en spelen in het voorprogramma. Friese cultzangers Gewoon Bram en Oele Plop zijn special guest en De Doelleazen, die dit jaar 10 jaar bestaan sluiten het festival af met een spetterende set.

Ook de jongste fans worden niet vergeten, want zoals ieder jaar speelt de Hûnekop 's middags een akoestische set speciaal voor de Hûnekop-kids! Zaterdagmiddag gaat Iduna speciaal voor de jongste fans om 15.00 uur open voor een akoestisch optreden en een meet and greet met de band.